Έκδοση ειδικής σειράς γραμματοσήμων για τα ελληνικά Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO

 
 
Λίγο πριν την έναρξη του 3ου Συνεδρίου των Ελληνικών και Κυπριακών Γεωπάρκων, τα ΕΛΤΑ μας έκαναν ένα πολύτιμο και μοναδικό δώρο. Την έκδοση μιας ειδικής σειράς γραμματοσήμων για τα ελληνικά Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία κυκλοφόρησαν την Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων «Γεωπάρκα της Ελλάδας». Στα γραμματόσημα απεικονίζονται οι πέντε ελληνικές περιοχές που είχαν αναγνωριστεί ως Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO μέχρι το 2021: η νήσος Λέσβος, ο Ψηλορείτης, ο Χελμός-Βουραϊκός, ο Βίκος-Αώος και η Σητεία.
Εκ μέρους όλων των Ελληνικών Γεωπάρκων εκφράζουμε στη Διοίκηση των ΕΛΤΑ και το προσωπικό τους, τις θερμές μας ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη μας για τη συλλεκτική αυτή έκδοση που προβάλει και τιμά το έργο των Ελληνικών γεωπάρκων, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και παγκοσμίως.
Σε πρόσφατη ανακοίνωση του Οργανισμού (https://www.elta.gr/…/-5…/language/el-GR/Default.aspx), μαθαίνουμε ότι η σειρά θα κυκλοφορήσει επίσημα στις 5 Ιουνίου 2022.

-->